Otázky a odpovědi
Jak vznikají žlučníkové kameny?
Výskyt žlučníkových kamenů je vlastně mírou nezdravosti stravy (velký příjem tuků, cholesterolu a vápníku, malý příjem vlákniny a hořčíku). Konzumace potravy bohaté na tuky podporuje vylučování žluče. Tím dochází ke snížení pohotovostní zásoby žlučových kyselin a podporuje se tvorba vlastního cholesterolu v játrech. Obsahuje-li žluč
hodně cholesterolu nebo potravou větší množství cholesterolu do těla přivedeme, může dojít k jeho vysrážení a vzniku nerozpustných krystalků. Nejsou-li rychle odvedeny do dvanácterníku, rostou a vytváří žlučníkové kameny. Kaménky ve žlučníku mohou být ojediněle větší anebo menší, ale mnohočetné. Ty jsou nebezpečnější, protože
mohou ze žlučníku vycestovat, dostat se do žlučovodů a ucpat je, vyvolat koliku. Ve stáří jsou často u většiny lidí žlučníkové kameny spojeny s kaménky žlučových cest. Závažná je také skutečnost, že žlučníkové kameny mohou postupně vést k dalším zdravotním komplikacím. Zánětlivé procesy na žlučníku mohou přejít v nádorový proces. S chorobami jater a žlučových cest mohou také úzce souviset některá onemocnění slinivky břišní. Abychom zajistili optimální průběh metabolických přeměn a transport vzniklých látek na další místa v těle, doporučujeme pravidelně používat EMULIPS.
Je pravda, že čím méně obsahuje naše strava tuků, tak tím lépe?
Není. Domnívat se, že tuk můžeme vyloučit ze stravy úplně, by bylo naivní a také nezdravé. Tělo potřebuje určité množství tuku ke správné funkci fyziologických procesů. Tuk, na který jsme si zvykli dívat se jako na nepřítele, je pro život nezbytný. V žádném případě nesmíme ani během diety tuky úplně vynechat, protože pomáhají tělu absorbovat některé látky, jsou zdrojem vitamínů (vitamíny A, D, E a K se rozpouštějí pouze v tucích) a zásobují organismus esenciálními mastnými kyselinami, které tělo není schopno samo vyrobit. Navíc tukypomáhají při hubnutí, umíte-li s nimi správně zacházet.
Co je emulgace tuků (lipidů)?
Emulgace tuků je stejný proces, jako když si mýdlem odstraňujeme mastnotu z rukou. Mýdlo v tomto případě napomáhá rozpuštění mastnoty ve vodě. Podobně se chovají sodné soli žlučových kyselin v těle. Tuk přijatý v potravě prochází ústy a žaludkem prakticky nezměněn. Pro jeho strávení je nutná žluč, pomocí které dochází
k emulgaci tuků. Poté může tělo využít nejenom tuky, ale i vitamíny a některé kyseliny rozpustné v tucích.
Co jsou to volné radikály?
Výzkumy poslední doby dokazují, že volné radikály jsou snad největší zhoubou pro život na Zemi. Vznikají v našem organismu jako vedlejší produkt látkové výměny v buňkách. Narušují buněčné membrány, ničí DNA (kyselinu desoxyribonukleovou) a jsou příčinou celkového chátrání provázejícího stárnutí. Volné radikály hrají význačnou roli
při vzniku plicních a srdečních onemocnění a vyvolávají rakovinu. Imunita je schopnost organismu především účinně tyto radikály eliminovat. Kdybychom proces stárnutí označili jako oxidaci, pak proti stárnutí působí antioxidanty. Nezabrání mu, ale výrazně jej dokáží zpomalit. Výzkumy prokázaly, že blahodárné účinky antioxidantů tkví právě v neutralizaci volných radikálů. Organismus jedince oslabeného nemocí, případně staršího nebo nezdravě a jednostranně se stravujícího člověka produkuje antioxidantů méně, čímž uvolňuje pole zhoubnému působení volných radikálů. Podobně negativně působí i znečištěné životní prostředí, chemicky zamořené potraviny a pitná voda, stres, záření televizí nebo počítačů apod. Pro starší osoby, pro obyvatele měst a sportovce je konzumace antioxidantů
velmi důležitá. Mezi nejdůležitější antioxidanty patří právě vitamín E obsažený v EMULIPSu.
Může Emulips používat každý?
EMULIPS je doplňkem stravy, je tedy bezpečný. Můžeme jej doporučit i při nejběžnějších dietách - při cukrovce, žlučníkové dietě, při chorobách srdce a cév, s přísadou česneku a skořice i při neslané a ledvinové dietě. Není určen pro děti do 3 let! U těhotných nebo kojících žen a u osob vážně nemocných je lépe používání konzultovat s ošetřujícím lékařem. Každý organismus reaguje odlišně, každý nemusí při užívání EMULIPSu dosáhnout stejných výsledků - jsou závislé na řadě faktorů. Při řadě onemocnění může EMULIPS působit jako vhodný podpůrný prostředek léčby, přestože není lékem, ale doplňkem stravy. Ani vyšší dávky tohoto doplňku stravy nemohou poškodit zdraví.
Může Emulips používat každý?
EMULIPS je doplňkem stravy, je tedy bezpečný. Můžeme jej doporučit i při nejběžnějších dietách - při cukrovce, žlučníkové dietě, při chorobách srdce a cév, s přísadou česneku a skořice i při neslané a ledvinové dietě. Není určen pro děti do 3 let! U těhotných nebo kojících žen a u osob vážně nemocných je lépe používání konzultovat s ošetřujícím lékařem. Každý organismus reaguje odlišně, každý nemusí při užívání EMULIPSu dosáhnout stejných výsledků - jsou závislé na řadě faktorů. Při řadě onemocnění může EMULIPS působit jako vhodný podpůrný prostředek léčby, přestože není lékem, ale doplňkem stravy. Ani vyšší dávky tohoto doplňku stravy nemohou poškodit zdraví.
Jak se Emulips používá?
Doporučujeme používat nejlépe po jídle, např. na kousku pečiva v dávce 0,5ml (cca 10 kapek) - dospělí 1-3x za den, děti od 3 let 1x za den. Při pravidelném používání vystačí balení 50ml až na 100 dní. Preventivně je možno EMULIPS užívat celoročně bez omezení.
Byl Emulips zkoušen?
Výrobek byl zkoušen akreditovanou laboratoří ZÚ Brno - protokol číslo17600/2003 a posouzen jako potravina určená pro zvláštní výživu SZÚ Praha - EX 3249716.
Je Emulips opravdu přírodní?
Všechny jeho složky musí splňovat podmínku vysoké kvality, čistoty, síly a stability. Pravidelným používáním EMULIPSu je zajištěn organismu přísun kvalitního přírodního oleje a důležitých látek z použitého léčivého koření. Rostlinný řepkový olej, používaný k výrobě EMULIPSu, zaručuje dlouhou trvanlivost výrobku - je špičkové kvality vyráběný pouze z dvounulkových (00) odrůd řepky, tzn. bezerukových a bezglukosinulátových. EMULIPS s výtažkem čistě přírodního česneku, anýzu a skořice: přispívá ke zlepšení a urychlení trávení, příznivě působí proti
nadýmání, má baktericidní účinky. S přísadou anýzu navíc pomáhá podporovat sekreci žláz, s přísadou česneku zlepšit prokrvení srdce.
Co je to Emulips?
Je to odborníky speciálně vyvinutý doplněk stravy určený pro zlepšení trávení tuků. Převádí tuky přijaté v potravě do snadno stravitelné emulgované formy, a tím významným způsobem usnadňuje jejich trávení a je tedy preventivním prostředkem proti vzniku žlučníkových kamenů. Do značné míry podporuje zažívání a významně odlehčuje trávicímu traktu po požití tučných jídel, zvláště u osob s poruchou funkce trávicího traktu, zejména žlučníku a slinivky. Obsahem aditivního vitamínu E podpůrně působí při léčbě sterility a pomáhá chránit organismus před volnými radikály, které způsobují stárnutí a vznik chronických zánětů a rakoviny. Při pravidelném používání přispívá ke snížení rizika vzniku chorob srdce a cév - příznivě působí proti kornatění a při rozšiřování cév a brání srážení krve. Při pravidelném používání také pomáhá zvýšit přirozenou imunitu a příznivě působí na nervovou soustavu.